Összetevők: Kölesliszt, Tápiókaliszt, Útifű maghéj liszt, Étkezési só, Szárított élesztő, Szódabikarbóna, Citromsav
Pizzatészta hozzávalói és elkészítése (2 db):
250 gramm Wise Food Pizza lisztkeverék
12 gramm paleolaj
10 gramm fehérborecet
230 gramm langyos víz
6 gramm gluténmentes liszt a gyúráshoz és nyújtáshoz
Keverjük össze a folyékony hozzávalókat, majd öntsük egybe a lisztkeverékkel és alaposan dolgozzuk össze. Pihentessük a tésztát 15 percig, majd lisztes felületen gyúrjuk át. Osszuk 2 egyenlő súlyú darabra. Nyújtsunk mindkettőből körlapot. Sűrűn szúrjuk át villával, majd ízlésünknek megfelelően kenjük le szósszal, helyezzük rá az igény szerinti feltéteket. Tegyük a lapokat sütőpapírral borított tepsire, és kenjük le a szabadon maradt széleit paleolajjal. Pihentessük a sütésre kész tésztát 15 percig.
Sütés: 200°C-ra előmelegített sütőben, alsó- felső programon 27 perc.