A rizs ősi és közkedvelt alapanyag, az emberiség több mint felének fő tápláléka. A fehér rizs nem egy külön fajta, hanem csak abban különbözik a barna rizstől, hogy a feldolgozás során eltávolítják a korpa és a csíra részt is. Mivel ezzel a rizsszemek zsírtartalmát is csökkentik, az így kapott termék tovább eltartható, hiszen nem avasodik.
A kása készítésekor semmilyen adalékanyagot nem adunk hozzá a riszhez és nem is veszünk ki belőle semmit, tehát minden érték, amely a rizsben természetes formában megtalálható, a kásában is benne van. Így már nem csak köretként, hanem reggelire is fogyaszthatsz összetett szénhidrátokban gazdag, tápláló gabonát!
Elkészítés: Öntsük fel kétszeres mennyiségű forró vízzel vagy növényi tejjel és hagyjuk állni 5-10 percig. Ízlés szerint fogyaszthatjuk édesen vagy sósan, ízesíthetjük karobporral, fahéjjal, gyümölcsökkel, zöldségekkel.
Sűrítésre is használható.
Összetevők: rizs
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: | 1550 kJ / 365 kcal |
Zsír: | 1,4 g |
- amelyből telített zsírsavak: | 0,2 g |
Szénhidrát: | 81 g |
- amelyből cukor: | 0,2 g |
Fehérje: | 6 g |
Só: | 0,01 g |
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Származási ország: Szlovákia