Összetevők:
Élelmi rostok (cellulóz), tojáspor, édesítőszer:eritrit, tojásfehérjepor, só, sűrítőanyag: útifűmaghéj, konjac liszt, xantán, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogénkarbonát (szódabikarbóna), szárított élesztő; savanyúságot szabályzó anyag: GDL (glükono-delta-lakton), citromsav.
Alaprecept:
Hozzávalók: 120g Pizzapor, 40ml olaj, 200ml víz
Elkészítés:
A hozzávalókat összedolgozzuk, amíg egy homogén masszát kapunk. Tegyük sütőpapírra és vizes kézzel, körkörös mozdulatokkal nyújtsuk, formázzuk kívánt nagyságúra és vastagságúra (ha szükséges többször is nedvesítsük be a kezünket). Nem nehéz szépen formázni. Ha elkészültünk, kenjük meg pizzaszósszal, vagy bármilyen alappal és tetszés szerint szórjunk rá feltétet. Előmelegített sütőben süssük 180 fokon kb. 20-25 percig.
Átlagos tápanyagtartalom 100g termékben:
Energia: | 954 kJ / 228 kcal |
Zsír: | 4,3g |
-melyből telített zsírsavak: | 0,90g |
Szénhidrát: | 1,3g |
-melyből cukor: | 0g |
Élelmi rost: | 61,32g |
Fehérje: | 10g |
Só: | 2,70g |