Az almaecet alkalmazásának nagy hagyománya van a diétázók, fogyni vágyók körében. Nem véletlen, hogy a népszerűsége töretlen, hiszen értékes tápanyagokban gazdag, és zsírégést, étvágyszabályozást célzó kúrákban való alkalmazhatóságát tudományos kutatások is igazolták!1-2
Az almaecet-kúra már nagyanyáink korában is ismert volt, a fogyókúra, a szervezet általános erősítése céljából. Tudományos vizsgálatoknak köszönhetően mostanra tudjuk, hogy igazuk volt: az almaecet fontos vitaminokat és ásványi anyagokat biztosít, fő hatóanyagként pedig ecetsavat tartalmaz. Az ecetsavról kutatások során kiderült, hogy több oldalról is támogatja a fogyást és az egészség fenntartását!
Az almaecet alkalmazása ezért napjainkra szinte egybeforrt az egészségtudatos életmóddal. Az immunrendszer erősítésére, a szervezet tisztítására és a méreganyagok eltávolítására sokan használják nap, mint nap. Bizonyítottan segíti a szervezetet abban is, hogy a bevitt táplálékot jobban tudja hasznosítani, mivel ösztönzi a megfelelő emésztést és a tápanyagok felszívódását.3
1 Kondo T, Kishi M, Fushimi T, Ugajin S, Kaga T. Vinegar intake reduces body weight, body fat mass, and serum triglyceride levels in obese Japanese subjects. Biosci Biotechnol Biochem. 2009 Aug;73(8):1837-43.
2 Johnston CS, Gaas CA. Vinegar: Medicinal Uses and Antiglycemic Effect. MedGenMed. 2006 May 30;8(2):61.
3 Shen F, Feng J, Wang X, et al. Vinegar Treatment Prevents the Development of Murine Experimental Colitis via Inhibition of Inflammation and Apoptosis. J Agric Food Chem. 2016 Feb 10;64(5):1111-21.