A sokoldalú Himalaya Só
A Himalaya só azon felül, hogy nagyon dekoratív és főzésnél ízesítésre használható számos más pozitív tulajdonsággal is bír.
A Himalája kristálysó a Himalája hegységből, kb.3000 métermagasságban fekvő sóbányából származik.
Először is fontos megjegyezni, hogy szennyeződésmentes és érintetlen területről származik, adalékanyagmentes vegyileg nem tisztítják, 84 féle vitamin és ásványi anyag található benne.
Az alábbiakban a sóoldat elkészítése található, amit sokoldalúan lehet felhasználni.
Sóoldat készítése:
A Himalaya sókristályt tegyük, egy víztiszta üvegbe lehet befőttesüveg vagy akár egy kancsó is, majd töltsük fel szénsavmentes ásványvízzel bőven, hogy a sókristályokat ellepje. A só –víz arány 1:3 legyen.
1 óra múlva egy 26%-os sóoldatot kapunk, ami teljesen steril, a baktériumok, gombák nem élnek meg benne korlátlan ideig eltartható.
Sóoldat ivókúra szerű használata:
Az elkészült 26%-os sóoldatból 1 teáskanálnyit tegyen egy pohár ásványvízbe és ezt igya meg minden reggel éhgyomorra. Ha úgy egyszerűbb az 1 teáskanálnyi sóoldatot 1 liter vízbe is öntheti és a nap folyamán kortyolgassa el.
Klinikai vakteszt kimutatta, hogy a „sósvíz” fogyasztása pozitív változásokat eredményezett pl.légzési, keringési, kötőszöveti és idegrendszeri funkcióban. A vizsgálatban résztvevők elmondták, hogy az alvásuk minősége javult, vitalitásuk, agyi aktivitásuk és koncentrációs készségük megnőtt
A sóoldat alkalmazható: bőrbetegségek mozgásszervi megbetegedések, különböző reumatikus és ízületi gyulladások esetén, vese és hólyag megbetegedések esetén, stressz, allergia, koncentrációs panaszok.
Be the first to review this product!