Az év első hónapjait a farsangi időszak, a Valentin nap, a táplálkozás szempontjából pedig a friss zöldségek hiánya és a hideg időben kívánt ételek dominanciája jellemzi. Bemutatjuk a Velencei karnevált, mint Európa egyik legismertebb tavaszünnepét, s szó lesz a Valentin nap történetéről és mélyebb jelentéséről. Cikket közlünk a csiráztatásról, a ?téli? saláták készítéséről, a ?paleo? kandírozásról, aszalásról, a lassú főzésről. Célunk a paleo konyhán túlmutató, magazinszerű témák közérthető, de tudományosan megalapozott tárgyalása is. Így írunk a feledékenységről, hogy milyen igazoltan hatásos ellenszerei vannak, s milyen technikákkal tudunk védekezni szórakozottságunkkal szemben. A közölt receptek tükrözik az évszakot, ill. az évszakra jellemző ünnepeket. Így a tartalmas levesek, különféle sültek receptjeit közöljük, s a Valentin naphoz igazítottuk a paleo édességek házi készítését, mint a kandírozást, szalást, és a házi csokidesszert készítését. Ezt fázisfotókkal mutatjuk be, hiszen aki kezdő ezen a téren, talán azt sem tudná, hogy fogjon hozzá.