Elkészítés és felhasználás
Rétes elkészítéséhez 2 db réteslapot használjon. Amennyiben száraznak találja a réteslapot, egy nedves ruhára terítse ki. Az első lapot fektesse rá egy sima felületre, keverjen ki zsiradékot tejföllel, majd kenőtoll segítségével kenje be, és a második lapnál ismételje meg. Ezután tetszőleges töltelékkel töltse meg, óvatosan tekerje fel, helyezze tepsibe. A maradék zsír és tejföl keverékbe tegyen egy tojást, keverje össze, és ezzel kenje meg a rétes tetejét. Előmelegített sütőben 180 fokon süsse aranybarnára.
Összetevők:
búzaliszt 500, víz, só,
TARTÓSÍTÓSZERT NEM TARTALMAZ
kcal/100g 308 kj/100g 1294
Zsír 0,95 ebből telített zsírsavak
Szénhidrát 64,29 ebből cukrok 0,15
Rost Fehérje 9,75
Só
Tárolás:
száraz, hűvös helyen