A legtöbb esetben a tészta egyszerű hozzávalókból készül: búzaliszt, só, víz és az úgynevezett kanszui, ami egy lúgos ásványvíz nátrium-karbonát és kálium-karbonát tartalommal, valamint kis mennyiségű foszforsavval.
Ennek köszönhetően lesz a tészta jellegzetesen sárgás árnyalatú és szálas. Esetenként a vizet tojással helyettesítik, de van, hogy egyik sem kerül bele, ezt legtöbbször jakiszobához adják. A tészta formája és hossza változatos: lehet vékony vagy vaskosabb, illetve egyenes és hullámos.
búzaliszt 85%, víz, só
Búzát tartalmaz. Nyomokban zellert tartalmazhat.
Tápanyagtartalom
|
100 g termékben: |
Só: |
1,5 g |
Zsír: |
1 g |
Energia: |
1508 kJ / 355 kcal |
Fehérje: |
9,6 g |
Szénhidrát: |
75,5 g |
amelyből cukrok: |
4 g |
amelyből telített zsírsavak: |
0 g |