Tradicionális ízeink újragondolva
Csirke tikka masala
Elkészítési idő: 1 óra +6 óra pihentetés
Elkészítés: közepes
Költség: átlagos
Hozzávalók:
4 csirkecomb kicsontozva, 3 ek római kömény, 3 ek füstölt paprika, 2 ek őrölt koriander, 2 tk Horváth Rozi kurkuma, 1 tk cayenne-i bors, 10 gerezd fokhagyma, 3 ek reszelt gyömbér, 300 g görög joghurt, 4 közepes citrom leve, 200 g hámozott, kockázott paradicsom, 200 g tejszín, 1 ek só, 3 ek vaj, 2 ek olívaolaj, 1 nagy fej vöröshagyma.
Elkészítése:
A római köményt, a paprikát, a koriandert, a kurkumát, a cayenne-i borsot összekeverjük, egyharmad részét félretesszük, 6 gerezd zúzott fokhagymát és 2 evőkanál reszelt gyömbért adunk a nagyobb rész fűszerkeverékhez, majd simára keverjük joghurttal, a citromlével és a sóval. Ebbe tesszük a húsokat és hűtőben 6 órát pihentetjük. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd a húsok mindkét oldalát 4-4 percig sütjük közepes hőfokon. Falatnyi darabokra vágjuk a megsült húst.
A vajon megdinszteljük a kockára vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a maradék fokhagymát, gyömbért, és a félretett fűszerkeveréket. Hozzáadjuk a paradicsomot, felforraljuk, majd simára turmixoljuk. Belekeverjük a tejszínt, végül a húsokat, és öt percig forraljuk.
Tipp:
Hosszúszemű basmati vagy jázminrizzsel tálaljuk.