Tradicionális ízeink újragondolva
Csicsókasaláta
Elkészítési idő: 1 óra
Elkészítés: könnyű
Költség: olcsó
Hozzávalók:
1 kg csicsóka, 2 ek olívaolaj, 1 ek fehérborecet, 1 kk só, frissen őrölt bors, 1 kk Horváth Rozi őrölt babérlevél.
Elkészítése:
A csicsókat 200 fokra előmelegített sütőben nagyjából 30-35 perc alatt teljesen puhára sütjük. A héja ilyenkor teljesen megbarnul, a húsa karamellizálódni kezd, amiről édeskés-füstös aromát kap.
Mikor teljesen kihűlt, kanállal kikaparjuk a húst a héjból. Az olajat, ecetet, sót, borsot és az őrölt babérlevelet egy tálban simára keverjük egy evőkanál vízzel. Óvatosan a csicsókához forgatjuk, legalább 1 órát állni hagyjuk. Intenzív ízű köret, ezért kevésbé hangsúlyos húsokhoz, csirkéhez, pulykához, natúr sertéshúsokhoz ajánljuk.
Tipp:
Főtt burgonyával vagy tejszínnel lehet lágyabbá tenni az ízeket, így önálló fogásként is megállja a helyét.