Tradicionális ízeink újragondolva
Buggyantott tojásleves
Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés: átlagos
Költség: olcsó
Hozzávalók:
1 kis fej hagyma, 2 ek olaj, 1 tk Horváth Rozi őrölt kömény, 1 tk fűszerpaprika, só, bors, 1,5 liter zöldségalaplé, 4 tojás, 1 ek liszt.
Elkészítése:
Egy lábasban felhevítjük az olajat, majd közepes hőfokon puhára dinszteljük rajta az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a lisztet és folyamatos kevergetés mellett világosra pirítjuk. A tűzről levéve belekeverjük a fűszerpaprikát és az őrölt köményt, majd felöntjük a zöldségalaplével. Sózzuk, borsozzuk, tíz percig forraljuk.
A tojásokat egyenként kis tálkákba törjük. A levest fakanállal addig kevergetjük, amíg erősen örvényleni kezd, ennek a közepébe engedjük egyenként a tojásokat. Addig főzzük, amíg a fehérje megszilárdul, ezután le lehet venni a tűzről, így a sárgája lágy marad.
Tipp:
Kevés csípős paprikával és pirított zsemlekockával még tartalmasabb a leves.