Tudta?
Sokan nem is sejtik, de az uborka a legősibb zöldségek közé tartozik. Ősi feljegyzések szerint Indiában már több mint 3 ezer éve termesztik. Az egyszerű, lágy, ugyanakkor egyedi ízük azután lelt nagyobb népszerűségre Európában is, hogy XIV. Lajos elsőként üvegházban termeszteni kezdte és így egyre jobban fókuszba került.
Felhasználás:
Remek kísérője szendvicseknek és salátáknak. Burgonyához és húsos fogások mellé is ajánljuk. Kihagyhatatlan, ha partifogásokat, falatkákat készítünk. Kínáljuk vegyesen más falatkákkal, uborkákkal, zöldségfélékkel.
Összetétel
uborka 44% (szulfitokat tartalmaz), ivóvíz, cukor, ételecet, gyöngyhagyma (szulfitokat tartalmaz), édes paprika, étkezési só, chili 0,5%, fűszerek (mustármagot tartalmaz)
Mustárt, szulfitot tartalmaz. Tojást, szójababot, tejet (és laktózt), zellert, szezámmagot tartalmazhat.
Tápértékek:
| 100 g termékben (felöntőlével): | | | |
Energia | 155 kJ/36 kcal | | | |
Zsír | <0,5 g | | | |
amelyből telített zsírsavak | <0,1 g | | | |
Szénhidrát | 8,2 g | | | |
amelyből cukrok | 7,3 g | | | | |
Fehérje | 0,5 g | | | |
Só | 1,2 g | | | |
Származási ország: Magyarország