100% teljes kiőrlésű zabpehely
A Kölln-pehely a felvágott zabszemek hengerelése révén készült, teljes kiőrlésű finom zabpehely. A zabpehely sokoldalúan felhasználható: meleg zabkásához, palacsintához, omlettekhez, túrós ételekhez, pudinghoz és müzlihez ugyanúgy, mint süteményekhez és péksüteményekhez.
A Kölln zabpehely az alábbiakat tartalmazza:
Növényi fehérje
Vas
Magnézium
Rostok
Tiamin (B1-vitamin)
Különbség van zabpehely és zabpehely között, mert a nyers zab kiválasztása és feldolgozása döntő jelentőségű a termék minősége szempontjából. Mi a Kölln-nél ezért csak ott szerezzük be a zabot, ahol a sok esőnek köszönhetően optimálisan nő, és később sok nap érleli.
Sok lisztfajta őrlésénél eltávolítják az értékes csírát és a külső héjat. A Kölln finomszemű zabpelyhe teljes kiőrlésű, mivel a csírát és külső héjat is tartalmazó egész zabszemből állítjuk elő. A zabpehely így megőrzi teljes ízét. Ezt képviseljük az 1820 óta megszerzett tudásunkkal és tapasztalatunkkal.