Gluténmentes zabból készült, gluténmentes üzemben csomagolva, hozzáadott adalék anyagoktól mentes.
Gluténmentes, tojásmentes, tejmentes, szójamentes, cukormentes, GMO mentes, vegán
A tészta struktúrájának köszönhetően főzés nélkül is, forró vízzel leöntve, akár 4 perc alatt kész.
Összetevők: Teljeskiőrlésű zabpehelyliszt, víz
Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia | 1480 kJ / 352 kcal |
Zsír | 6,0 g, amelyből telített 1,4g |
Szénhidrát | 52,2g amelyből cukor 0,4g |
Rost | 14 g |
Fehérje | 15,2 g |
Só | 0,04 g |
Tárolási útmutató: száraz, hűvös helyen tartandó.
Receptek:
Gluténmentes, brokkolikrémes tészta
Aki szereti a brokkolit, mindenképp próbálja ki ezt a krémes, fűszeres, pillanatok alatt előkészíthető tésztát. A zabos tészta főzési ideje csupán 2 perc, a brokkolit 10 perc alatt roppanósra tudjuk párolni, aztán egy gyors turmixolás és tulajdonképpen kész is vagyunk. Isteni finom, könnyű, de mégis laktató, a fűszerezésnek pedig csak a képzeletünk szab határt.
Hozzávalók:
- 1 db brokkoli
- 100 g natúr krémsajt
- 1 kávéskanál fokhagymapor
- 1 csipet chili
- 1 csipet őrölt feketebors
- Ízlés szerint só
- 1 kis csokor petrezselyem
- 30 g reszelt parmezán
- 200 g Paleolit GM zabtészta
Tetejére:
- Ízlés szerint reszelt parmezán
- 6 db koktél paradicsom
Elkészítés:
- A tésztát bő, enyhén sós vízben főzzük forrástól számítva 2 percet, majd szűrjük le és folyóvíz alatt öblítsük át.
- Egy lábosba tegyünk fel vizet melegedni, adjunk hozzá sót. Amint felforrt, fordítsuk bele a brokkolit úgy, hogy a szára kilógjon a vízből. Így főzzük 10-12 percet. Készítsünk mellé egy tálban jéghideg vizet, majd a roppanósra főtt brokkolit emeljük
át ebbe. Így szép zöld színe marad. A brokkoli főző vizét tegyük félre, ezzel hígítsuk a krémet ízlés szerint. - A brokkoli rózsáit tegyük egy késés aprítóba, adjuk hozzá a sajtkrémet, a fűszereket, a reszelt parmezánt, a petrezselymet és turmixoljuk simává. Állítsuk be a kívánt sűrűséget a félretett vízzel.
- Míg elkészül a brokkoli krém, a paradicsomokat vágjuk félbe és forró sütőben, vagy airfreyerben süssük pár perc alatt meg.
- Egy serpenyőben keverjük össze a tésztát, a krémet és melegítsük össze.
- Tálaljuk sült paradicsommal és reszelt parmezánnal.
Jó étvágyat hozzá!
Gluténmentes, vegán "parmezán" sajttal szórt paradicsomos tészta
Naná, hogy a paradicsomos penne nem csak az olaszok kedvenc étele, hanem a miénk is. Ezt a gluténmentes, vegán ebédet pontosan 15 percig tart elkészíteni, az elfogyasztása pedig még ennyi ideig sem tart. A fűszereket ízlés szerint variálhatjátok benne, nekünk az enyhén pikáns változat igencsak
bejött. A tetejére pedig vegán parmezán sajtot szórtunk, aminek az alapja nálunk most mandula. Ez a „sajt” csatos üvegben napokig eltartható, használjátok nyugodtan egyéb ételek szórásához is. A garantáltan gluténmentes, zab alapú tészta főzési ideje 4 perc, de mi most 3 perc után
leszűrtük, hiszen még a paradicsomos szószban is rotyogtattuk pár percig. A tészta maga mellékíz mentes, így bármilyen ételek mellé tökéletes köret is lehet.
Hozzávalók:
- 200 g Paleolit GM zabtészta
- 3 db paradicsom
- 3 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 5-6 levél friss bazsalikom
- 1 evőkanál olívaolaj
- Ízlés szerint só
- Ízlés szerint frissen őrölt feketebors
- Ízlés szerint chili pehely
- 1 teáskanál cukor
- Szükség szerint víz
Vegán parmezán:
- 150 g mandula
- 6 evőkanál gluténmentes sörélesztőpehely
- 1 nagy csipet só
- 1 kávéskanál fokhagymapor
Elkészítés:
- A tésztát bő, sós vízben, forrástól számítva 3 perc alatt főzzük al dente (nem egészen puhára, maradjon kissé roppanós), majd szűrjük le és hideg víz alatt mossuk át.
- A paradicsomokat tegyük forrásban lévő vízbe és főzzük 1 percig, majd szedjük át jéghideg vízbe. Így a bőrét könnyen eltávolíthatjuk. Ezt követően kockázzuk fel.
- A vöröshagymát vágjuk apró kockákra és olívaolajon dinszteljük meg. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a paradicsomot, a sűrített paradicsomot, a fűszereket és öntsük hozzá annyi vizet, hogy krémes állagú legyen. Fedő alatt rotyogtassuk pár percet, majd keverjük hozzá a tésztát és főzzük további 1-2 percet.
- A vegán sajthoz a mandulát tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt pirítsuk meg.
- A megpirított mandulát, a sörélesztőpelyhet, a sót és a fokhagyma granulátumot késés aprítóval daráljuk meg.
- Tálaljuk a tésztát a vegán parmezán sajttal megszórva.
Jó étvágyat hozzá!
Tonhalas paradicsomos tészta
Hozzávalók (1 adag):
- 5 dkg nyers Paleolit GM zabtészta
- 10 dkg tonhalkonzerv natúr lében
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 dkg cukormentes sűrített paradicsom
- 1 kávéskanál oregánó
- 1 kávéskanál bazsalikom
- só, őrölt bors és egy kevés édesítő ízlés szerint
Elkészítés:
- A Paleolit GM zabtésztát forrásban lévő sós vízbe öntjük és 4-5 perc alatt kifőzzük, majd leszűrjük.
- Amíg a tészta megfő, a zúzott fokhagymát a közepesen forró olívaolajon megfuttatjuk, majd ráöntjük a sűrített paradicsomot.
Jól elkeverjük, majd fűszerezzük oregánóval, bazsalikommal, sóval, borssal és ha nagyon savanyú a paradicsom, adhatunk hozzá egy kevés édesítőszert is. - Az így elkészült paradicsomszószba belekeverjük a leszűrt tonhalkonzervet, majd a kifőtt zabtésztát és jól összeforgatjuk.
- A tetejére olívabogyót és reszelt mozzarellát szórunk ízlés szerint.
Jó étvágyat hozzá!
Tejszínes csirkés zabtészta
Hozzávalók (3 adag):
- 15 dkg Paleolit GM zabtészta (nyersen mérve)
- 500 g csirkemell filé
- 5 dkg vöröshagyma
- 2 gerezd (1 dkg) fokhagyma
- 2 evőkanál olvasztott kókuszolaj
- 2 dl főzőtejszín/növényi tejszín
- 5 dkg reszelt light trappista sajt
- 1 dl víz (lehet a tészta főzővize)
- só, őrölt bors
- friss petrezselyem
Elkészítése:
- A Paleolit GM zabtésztát bő, forrásban lévő vízbe öntjük, 4 perc alatt kifőzzük , majd leszűrjük.
- A kókuszolajon a vöröshagymát megdinszteljük, majd rádobjuk a fokhagymát is és azzal is kissé összepirítjuk.
- A kockára vágott csirkemell filét a hagymás olajra rátesszük, aláöntjük a vizet, majd sózzuk, borsozzuk és fedő alatt 15 perc alatt puhára pároljuk.
- Amikor a hús megpuhult, belekeverjük a tejszínt és a reszelt trappista sajtot, majd a kifőzött zabtésztát.
- Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!