Összetevők: konjac gyökér por, víz, savanyúságot szabályozó anyag: kálcium-hidroxid.
Felhasználási javaslat: A szokásos tészta helyett próbáljuk ki ezt az egészséges Konjac tésztát, főleg ázsiai ételekhez, legyen az leves, Stir Fry Wokkozott étel, vagy tésztasaláta.
Elkészítési javaslat: A legegyszerűbben csak vegyük ki a levéből, öblítsük el és máris mehet a forró levesbe, vagy öntsük rá a szószokat, ha tésztás ételt készítünk. Nem kell főzni. Egy másik gyakori előkészítési módszer, amikor egy tapadásmentes serpenyőben, zsiradék nélkül, magas hőfokon sütjük, u.n. szárazpirítással. Addig sütjük, amíg nyöszörgő/csikorgó hangokat nem ad ki magából, ez általában 1 perc alatt bekövetkezik. Ezzel a módszerrel formatartóbb, szolidabb, keményebb tésztát tehetünk a levesbe, szószhoz, ázsiai ételhez, valamint a keserűségét is mérsékli.
Megjegyzés: Különleges szaga van a Konjac tésztának, aki ehhez nincs hozzászokva, vagy még nem érezte soha, annak ez a szag furcsának tűnik. Ezt a szagot öblítéssel el lehet tüntetni.