INNOVATÍV GYÁRTÁSTECHNOLÓGIA
Az innovatív gyártástechnológia garantálja a jótékony baktériumok biztonságos eljutását a vastagbélig, és biztosítja, hogy ott képesek legyenek tovább kolonizálódni/szaporodni.
Az élőflórákat speciális páratartalom és hőmérséklet mellett gyártják, egyedi keverőgépet használva, így a lehető legkisebb mechanikai stressz éri az élő baktériumokat és biztosított az élőflórák túlélőképessége. A gyártás során a prebiotikumokat és liofilizált élőflórákat algából kivont nátrium-algináttal dúsítják, ami gyomorsavval érintkezve gélt képez a mikroorganizmusok köré segítve a biztonságos eljutást - eltérő pH-értékek mellett -, egészen a vastagbél flóráig.
Gyermekeknek is kifejezetten alkalmas készítmény, hiszen bifidobaktérium törzset is tartamaz, amely tudományosan bizonyítottan először kezdi kolonizálni a gyomor-bélrendszert.
NEMZETKÖZI TÖRZSGYŰJTEMÉNY
A felhasznált probiotikus törzsek nemzetközi kultúragyűjteményben vannak elhelyezve, elismert tudományos módszerekkel azonosíthatók és visszakereshető törzsmegjelöléssel vannak ellátva. Bizonyítható élettani hatásuk és biztonságos felhasználhatóságuk.
CFU-SZÁMLÁLÁS
A probiotikus törzsek életképességének mennyiségi meghatározásának szabványos számlálási módszere a CFU-számlálás szelektív táptalajokon. A probiotikus törzsek életképességét a hatékony dózisban a klinikai vizsgálatok során teszttermékekben dokumentálják, a kereskedelmi forgalomba kerülő termékekben pedig az eltarthatóság végéig garantálják.
MI TESZI A PREBIOTIKUMOKAT ÉS A PROBIOTIKUMOKAT „DINAMIKUS DUÓVÁ”?
A prebiotikumok és a probiotikumok szinergikusan dolgoznak együtt egészségünkért. A prebiotikumok a probiotikumok reggeli, ebédideji és vacsoraideji táplálékai. Más szavakkal a prebiotikumoktól képesek túlélni, sokasodni a „jó” baktériumok, azaz a probiotikumok a gyomor-bélrendszerben, hogy helyreállítsák és javítsák általános egészségünket.
SZINBIOTIKUM: PREBIOTIKUMOK ÉS PROBIOTIKUMOK
Azokat a termékeket, amelyek prebiotikumokat és probiotikumokat kombinálnak szinbiotikumoknak nevezik. Az emberi bélben több tíztrillió mikroorganizmus él, az emberi test sejtjeinek számát legalább 10:1 arányban felülmúlva, illetve akár 2 kg-mal is hozzájárulva testsúlyunkhoz.
EGYEDI BÉLFLÓRA UJJLENYOMAT
A különböző baktériumfajok számát körülbelül 1,000-re becsülik, habár bármely adott személy belében 150-170 faj van túlsúlyban. Ezek körülbelül egyharmada gyakorlatilag mindenkiben megtalálható, míg kétharmaduk egyedi az adott személyre nézve, így nyújtva mindegyikünknek a saját konkrét bélflóra (mikrobióta) ujjlenyomatunkat.
A LEGÚJABB KUTATÁSOK; PREBIOTIKUMOK ÉS A PROBIOTIKUMOK
Az már régóta ismert, hogy a prebiotikumok és a probiotikumok kulcsfontosságúak bélflóránk egyensúlyához, ami szükséges a jó emésztéshez, a szép bőr eléréséhez, a felesleges súly leadása érdekében, a hormonok egyensúlyához és nem utolsó sorban ellenálló képességünkhöz, hiszen immunrendszerünk 70%-a függ tőle.
A legújabb kutatások azonban azt is bizonyították, hogy a bélflóra mikroorganizmusai kommunikálnak az aggyal is, ami létfontosságú neurológiai és pszichiátriai állapotok szempontjából. Ez a kommunikáció ráadásul két irányú; hormonokon, neurotranszmittereken és mikrobiális metabolitokon, pl. rövidláncú zsírsavakon (SCFA) keresztül.
Nettó térfogat: 80 ml (10 db ampulla)
Összetevők (mérőkupakban): maltodextrin, élőflóra keverék [(Bacillus coagulans BC513 LMG S-24828 (maltodextrin), Lactobacillus acidophillus LA3 DSM 17742 (maltodextrin, kukoricakeményítő); Bifidobacterium animalis ssp.lactis BLC1 LMG23512 DSMZ DSM17741 (maltodextrin, kukoricakeményítő)], csomósodást gátló anyagok (talkum, szilícium-dioxid), stabilizátor (nátrium-alginát).
Összetevők (flakonban): tisztított víz, nádcukor, rövid láncú fruktooligoszacharidok (FOS; élelmi rost), fermentált papaya (Carica papaya L., maltodextrin) gyümölcs por, friss méhpempő, aroma, tartósítószerek (kálium-szorbát, nátrium-benzoát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), édesítőszer (szteviol-glikozidok- Stevia rebaudiana Bertoni levélből).
- Gluténmentes termék
- Természetes sztívia édesítőszerrel
- Nem tartalmaz mesterséges színezéket
Adagolási javaslat: Napi 1- 2 ampulla, lehetőleg reggel étkezés előtt éhgyomorra. Fogyasztás előtt a kupakot tekerje el ütközésig, a flakonba hulló port rázza össze a folyadékkal és utána fogyassza el. A készítmény természetes voltából eredően, előfordulhat üledékképződés, ez azonban nem befolyásolja a termék minőségét. Használat előtt felrázandó.
Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap.
Hatóanyagok a napi adagban: | CFU*/1 ampullában | CFU*/2 ampullában |
Fruktooligoszacharid (élelmi rost) | 500 mg | 1000 mg |
Friss méhpempő | 100 mg | 200 mg |
Fermentált papaya gyümölcs por | 100 mg | 200 mg |
Élőflóra mennyisége | 7x109** | 1,4x1010** |
Lactobacillus acidophillus LA3 DSM 17742 | 1x109** | 2x109** |
Bifidobacterium animalis ssp.lactis BLC1 LMG23512 DSMZ DSM17741 | 1x109** | 2x109** |
Bacillus coagulans BC513 LMG S-24828 | 5x109** | 1x1010** |
*CFU: telepképző egység a gyártás pillanatában
**Garantált hatóanyagmennyiség a minőségmegőrzési idő végéig (hűtés nélkül)
Figyelmeztetés: Az étrend- kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Méhészeti termékekre allergiás személyek, valamint vesebetegek számára a termék alkalmazása nem javasolt. Antibiotikus kezelés alatt és után is egyaránt alkalmazható, de érdemes az antiobiotikum bevétele után 2 órával alkalmazni.
- A termék 2 éves kortól alkalmazható
- A termék alkalmazható vérhígító mellett
- A termék alkalmazható cukorbetegség esetén
- A termék fogyasztható terhesség, és szoptatás időszakában
Tárolás: Száraz helyen, gyermekek elől elzárva, legfeljebb 25°C-on, 70%-os relatív páratartalom alatt, sugárzó hőtől és fénytől elzárva tárolandó.
OGYÉI ny.sz: 17549/2016