A vöröshagymapor kíméletes szárítási eljárással készült, amelynek köszönhetően megőrizte a vöröshagyma eredeti színét, illatát és ízét. A benne található hatóanyagok aktívak maradnak, és természetes formájukban hozzájárulnak egészségünk megőrzéséhez.
A vöröshagyma gazdag A-, B-, C- és E-vitaminban, valamint magas folsav-, nátrium-, kálium- és vastartalommal rendelkezik, emellett sok más ásványi anyagot is tartalmaz. Emellett jelentős mennyiségben tartalmaz kvercetint, egy erős antioxidáns flavonoidot, amely szerepet játszhat a rákmegelőzésben.
A vöröshagyma elősegíti a zsíranyagcserét, optimalizálja a koleszterinszintet és hozzájárul a vörösvérsejtek egészségéhez. Támogatja az egészséges vércukorszint fenntartását is.
Antioxidáns tartalmának köszönhetően segítséget nyújt a szabad gyökök káros hatásaival stemben. Magas rosttartalma miatt hasznos lehet azok számára is, akik emésztési problémákkal küzdenek.
100g vöröshagyma por nagyjából 800g nyers vöröshagymával ér fel. Illata és aromája szinte megyegyezik a friss zöldségével.