Fruktóz-glükóz szirup
Víz
Narancslé 50% (sűrítményből visszahígítva)
Étkezési sav: citromsav
Emulzió (sűrítőanyagok: gumiarábikum, glicerinészter, aroma, színezék: béta-karotin, antioxidánsok: aszkorbinsav, alfa-tokoferol)
Édesítőszerek (Na-ciklamát, aceszulfám-K, steviol-glikozidok)
Tartósítószerek (kálium-szorbát, Na-benzoát)
|
100 ml szörpben |
100 ml kész italban |
Energia |
1312 kJ/ 309 kcal |
55 kJ/ 12,9 kcal |
Zsír |
0 g |
0 g |
-amelyből telített zsírsavak |
0 g |
0 g |
Szénhidrát |
73 g |
3 g |
-amelyből cukrok |
65 g |
2,7 g |
Fehérje |
0,3 g |
0,012 g |
Só |
0,2 g |
0,008 g |
Rost |
0,4 g |
0,016 g |
|
per 100ml |
|
100 ml kész italban |
Energia (kJ) |
1312 |
|
55 |
Energia (kcal) |
309 |
|
12.9 |
Zsír (g) |
0 |
|
0 |
ebből telített zsírsavak (g) |
0 |
|
0 |
Szénhidrát (g) |
73 |
|
3 |
ebből cukor (g) |
65 |
|
2.7 |
Élelmi rost (g) |
0.4 |
|
0.016 |
Fehérje (g) |
0.3 |
|
0.012 |
Só (g) |
0.2 |
|
0.008 |
Hígítási arány:
1 rész szörp és 23 rész (szénsavas) víz. Az ajánlott hígítás szerint elkészített ital gyümölcslé tartalma legalább 2,08%.
Tárolás: (10-23°C). Száraz, hűvös helyen.
EGZOTIKUS ALKOHOLMENTES KOKTÉL GYERMEKEK RÉSZÉRE:
Egy nagy poharat háromnegyedik töltünk apróra zúzott jéggel. Meglocsoljuk 1/2-1 kiskanál gyümölcsszörppel, felöntjük ásványvízzel vagy szódával, majd belefacsarunk egy fél citrom levét, és egy késhegyni fahéjjal gazdagítjuk az ízét! Összekeverjük és mentalevelekkel díszítjük!