FELHASZNÁLÁSI JAVASLATOK
- A készítmény tartósítószert nem tartalmaz.
- A szükséges adagot bő folyadékkal vegyük be.
- Reggel étkezés előtt, illetve este étkezés után 15-20 perccel ajánlott bevenni.
AJÁNLOTT NAPI ADAGOLÁS
- Általános roborálásra: 1x2 db
- Mikroelemek pótlására: 2x2 db
- Sav-bázis egyensúly helyreállítására: 1x2 db
- Fáradtság, levertség érzet esetén: 1x2 db
- Fizikai megterhelés, versenyzés: 2x2 db
- Szellemi kimerültség esetén: 2x2 db
- Áldott állapotban, szoptatós anyáknak: 1x2 db
- Betegség utáni lábadozás: 2x2 db
- Gyerekeknek: 1x1 db
TÁROLÁS
- Felbontás után visszazárt kupakkal tároljuk, saját dobozában.
- Mágneses és elektromos terek közelében ne tároljuk (számítógép, TV, hűtőszekrény, stb...)
A természet biztosított számunkra minden tápanyagot ahhoz, hogy hosszú, egészséges és aktív életet élhessünk. Sajnos nem élvezhetjük teljes egészében mindezen földi javakat, mert táplálékainkat oly módon termesztjük és dolgozzuk fel, hogy azok nagy része nem használható a szervezet számára.
Az intenzív növénytermesztés bevezetése óta a szántóföldi növények egyre több mikroelemet vonnak ki a talajokból, ugyanakkor utánpótlás nincs. Mindezek eredményeképpen tudományosan igazolható hogy a gabonákban és a gabona alapú élelmiszerekben folyamatosan csökken a mikroelemek szintje. Ugyanez igaz az állati eredetű termékekre is.
A mikroelemek hiánya a táplálkozási lánc végén álló emberi szervezetben is megjelenik. A következményekkel nap, mint nap szembesülünk, az un. civilizációs betegségek számának növekedése és terjedése által (allergia, stressz, immunrendszeri problémák, daganatok, elhízás, eddig ismeretlen betegségek megjelenése stb..) érdemes itt idézni Dr. Linus Pauling-ot a kétszeres Nobel-díjas kémikust:
"...nincs az élő szervezetnek az a megbetegedése, ami ne lenne visszavezethető valamely mikroelemek hiányára..."
Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a szervezetbe már bekerült mikroelemeket és ásványi anyagokat szervezetünk az elsavasodási folyamatok semlegesítésére sók formájában tárolja, így ezek nem tudnak részt venni az életfolyamatokban.
A mikroelemek és ásványi anyagok hiánya a szervezetben elsősorban az enzimek és vitaminok működését gátolja. Ezért hiába fogyasztjuk a vitaminokat, ha nincs jelen a megfelelő mikroelem, akkor azok hatástalanok maradnak. Az analitikai módszerek fejlődése mára lehetővé tette a nagyon kis mennyiségben jelen lévő elemek mérését, melyek azt igazolják, hogy egy egészséges élő szervezet működéséhez több mint 70 mikroelem és ásványi anyag folyamatos jelenléte szükséges. A mikroelemek mennyiségén túl azok aránya is nagyon fontos. A természetes egyensúly megbontása pl. csak egy vagy néhány mikroelem bevitelével, hiánytüneteket okozhat.
A szervezet hatékonyan azonban nem tud felvenni akármilyen ásványi anyagokat vagy mikroelemet. Ehhez un. szerves molekula-komplexek kellenek, melyek átjutnak a bélfalon és a sejtfalon is.
A legjobb megoldást, mint mindig, a természet fejlesztette ki a természetes huminsavak formájában. A huminsavak a mikroelemek felvételét segítő szerves komplexképző molekulák, valamint a sejtek energiatermelését és védekező képességét is serkentik, és a szervezet méregtelenítésben is fontos szerepet játszanak.
A huminsavak a növényi eredetű biomassza több tízezer (millió) éves bomlási folyamataiban keletkeznek (növény ? tőzeg - lignit - barnaszén - feketeszén - gyémánt) A huminsav képződés kiindulási vegyületeinek a fás növényi részek lignin molekulái, valamint a flavonoid szerkezetű vegyületek tekinthetők. A természetes huminsav és fulvosav számos ásványi anyagot tartalmaz önmagában és mindezeket felvehető, biológiailag hasznosítható formában.
A huminsavak kémiai értelemben egyrészt természetes quinon vegyületek, másrészt természetes polimer molekuláknak tekinthetők, melyek alap építő egységei a kis molekulájú fulvosavak. Egy részük tehát felszívódik a szervezetbe (antivirális, energiatermelő katalizátor, immunrendszer erősítő és méregtelenítő hatás), más részük viszont a bélrendszerben maradva serkenti, szabályozza a bélflórát, felvehető állapotban tartja a tápanyagokat, megköti és kiüríti a toxinokat.
A huminsav és fulvosav évezredek óta ismert gyógyászati hatásait, mint "természetes antivirális hatóanyagot" és "alternatív antibiotikumot" a modern tudomány is felfedezte.
A HUMINIQUM étrend kiegészítő a szervezet számára szükséges mikroelemeket, huminsav és fulvosav komplexek formájában tartalmazza természetes arányban. A készítmény hatóanyagát világviszonylatban is egyedülálló, Magyarországi természetes ásványokból vonjuk ki.
A huminsav és fulvosav mikroelemekkel képzett komplex vegyületei természetes megoldást nyújtanak a technikai civilizáció kihívásainak megfelelni vágyó ember testi, lelki és szellemi megpróbáltatásaihoz.
A nemzetközi szakirodalomban az alábbi fontosabb élettani hatásokat állapították meg eddig a huminsavakkal kapcsolatban
ANTIOXIDÁNS, GYÖKFOGÓ
Rendkívüli hatékonysággal megköti a szervezetben keletkező szabad gyököket, melyek számos betegség forrásai.
NÖVELI AZ ENZIMAKTIVITÁST
Az enzimek és vitaminok az életerő forrásai. Ezek alakítják át a felvett táplálékot energiává és biokémiai építőanyagokká. A huminsavak növelik az enzimaktivitást. Ha vitaminok és enzimek mellé fulosavat juttatunk, akkor azok biológiai hatékonysága megnő.
ANTIVIRÁLIS HATÁS
A huminsavak antivirális hatása a humán gyógyászatban régóta ismert és a huminsav talán a természet egyik legerősebb vírus ellenes hatóanyaga. Bővebben ť NÖVELI A SEJTMEMBRÁN ÁTERESZTŐ KÉPESSÉGÉT
Beviszi a szervetlen ásványi anyagokat a sejtmembránon.
SZERVES KELÁTKÉPZŐ
A szervetlen ásványi anyagokat és mikroelemeket "szerves" vegyületekké alakítják, bejuttatják a sejtekbe. Az élettani szempontból fontos ásványi anyagokat a természetben egyedülálló módon, könnyen cserélhető formában kötik meg, míg a toxikus nehézfémekkel oldhatatlan kötést alakítanak ki és kiürítik a szervezetből. Bővebben ť
OPTIMALIZÁLJA AZ ÁSVÁNYI ANYAGOK FELVÉTELÉT
Biztosítja a szervezet számára az optimális ásványi anyag felvételt, azáltal, hogy a túlsúlyban lévő anyagok felvételét gátolja, míg a kisebb mennyiségben jelenlévő anyagok felvételét elősegíti.
MEGKÖTI A TOXINOKAT
Fizikai- kémiai szerkezetükből adódóan a huminsavak szinte valamennyi vegyülettel képesek kölcsönhatásba lépni. A szervezetbe került toxikus anyagokat hatástalanítják és kiürítik. A legújabb amerikai kutatási eredmények szerint egy átlagember vérében 170 idegen anyag található.
HELYREÁLLÍTJA SZERVEZET SAV-BÁZIS EGYENSÚLYÁT
A" modern" táplálkozási szokások a szervezet elsavasodását okozzák. Az elsavasodás számos betegség okozója (pl. narancsbőr, reuma, asztma, elhízás, csontritkulás, hajhullás, élősködők, gombák). Szervezetünk e folyamatok ellen úgy védekezik, hogy a savakat ásványi anyagokkal semlegesíti és a keletkezett sókat elraktározza. Tehát ez a folyamat is a szervezet számára felhasználható mikroelemek szintjét csökkenti.