A kókuszvirágcukrot, ahogy a neve is mutatja, a kókusz pálma virágából nyerik olyan módszerrel, amely lehetővé teszi, hogy ne csak a cukor, hanem a nektárban lévő vitaminok és ásványi anyagok is benne maradjanak a termékben.
A nád- és répacukorhoz hasonlóan a kókuszvirágcukor is főleg szacharózbol áll, tehát energiatartalma is ugyanannyi. Cukorbetegeknek, diétázóknak nem javasolt a fogyasztása.
Ugyan tartalmaz néhány fontos vitamint és ásványi anyagot, de mivel ezek kis mennyiségben vannak jelen és kókuszvirágcukorból nem ajánlott és nem is tudnánk akkora mennyiséget elfogyasztani, amivel fedezni tudnánk bármelyik javasolt napi adagját ezeknek a tápanyagoknak, így a kókuszvirágcukor nem nevezhető kimondottan egészségesnek. Viszont tény, ha már cukrot fogyasztunk, ez egy egészségesebb és természetesebb alternatívát nyújt.
A kókuszvirágcukor egyedi, kissé melaszos íze és illata mindent, még a leghétköznapibb teát is különlegesen élvezetessé teszi.
Mivel könnyen karamelizálható, kifejezetten ajánlott erre a célra, például karamellás alma készítéséhez.
Összetevők: kókuszvirágcukor
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: | 1643 kJ / 387 Kcal |
Zsír: | 0,17 g |
- amelyből telített zsírsavak: | 0,17 g |
Szénhidrát: | 95,3 g |
- amelyből cukor: | 95,3 g |
Fehérje: | 1 g |
Só: | 0,45 g |
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Származási ország: Indonézia