Chimichurri-szósz
Hozzávalók 3-4 fő részére: 1 csomag Kotányi Argentin Chimichurri fűszerkeverék (20 g), 80 ml langyos víz, 2 EK fehérborecet (esetleg citrom- vagy limelé), 5 EK olívaolaj
Elkészítés:
- Először a Kotányi Chimichurri fűszerkeveréket keverd el langyos vízben és körülbelül egy fél órát pihentesd. Add hozzá az ecetet (vagy citruslevet) és az olajat. Az egészet pihentesd 2-3 óráig, de a legjobb ha egy egész éjszakára állni hagyod.
- Grillezett húsokhoz tálald. Tipp: Kiválóan passzol grillezett halakhoz, szárnyasokhoz és marhahúshoz.
Termelői információ
Tökéletes élvezet csak a megfelelő minőség mellett létezhet. Ezért a Kotányinál mindig arra törekszenek, hogy kiváló minőségű zöldfűszereket és fűszereket kínáljanak neked, melyek gazdagabbá teszik mindennapi főztödet.
Miként dolgozzák fel termékeiket:
Betakarításukat követően a zöldfűszerek és fűszerek óvatos feldolgozáson esnek át, mielőtt gondosan csomagolnák őket – többek közt azért, hogy megőrizzék értékes aromáikat. A szárítás kapcsán rendkívül fontos a sebesség és a megfelelő hőmérséklet. Az őrlés, aprítás és szitálás során mindenkor ügyelnek termékeik óvatos kezelésére, hogy te is élvezhesd a rendkívüli ízeket, és már a fűszer csomagolásának felbontásakor érezhesd a szenvedélyt.
Tárolás
Száraz helyen tartandó.
Tápérték: 100 g
Energia | 1049 kJ/250 kCal |
Zsír | 2.4 g |
amelyből telített zsírsavak | 0.5 g |
Szénhidrát | 34 g |
amelyből cukor | 8.1 g |
Fehérje | 14 g |
Só | 20 g |
Élelmi rost | g |
Allergének
Nyomokban tartalmazhat: |
Glutént tartalmazó gabonafélék |
Tojás |
Szójabab |
Tej |
Diófélék |
Zeller |
Mustár |
Szezámmag |
Kén-dioxid és az SO2-ben kifejezett szulfitok |
Összetevők
Petrezselyem |
Fokhagyma |
jódozott étkezési só |
Étkezési só |
kálium-jodid |
Vöröshagyma |
Chili |
Oregánó |
Bors |
babérlevél |