Összetevők: tápióka keményítő; hidegen sajtolt napraforgó-bél liszt, mélyalmos tyúktojás
Elkészítési javaslat: Forrásban lévő sós vízben főzzük 10-15 percig.
Ezek a száraztészták nem tartalmaznak glutént és egyéb lektineket, prolaminokat, szaponinokat és semmi olyan anyagot, mely a bélfal áteresztését növelné vagy gyulladást okoznának. E mellett fölszívódó (nettó) szénhidrát tartalma is jóval alacsonyabb, mint a hagyományos tésztáknak. Ezen tulajdonságai révén a paleolit táplálkozást folytatók is fogyaszthatják (a gyártáshoz fölhasznált tápiókakeményítő még nyomokban sem tartalmazhat bélfalra káros hatású lektineket, sem egyéb idegen fehérjéket és bár a tápiókakeményítő glikémiás indexe (GI) és telítettsége (GL) magas, a kész száraztészták GI-je és GL-je már alacsony, az alkalmazott gyártástechnológiának és a hidegen sajtolt napraforgóliszttel és tojással való összedolgozásnak köszönhetően).
Tésztáinkhoz kizárólag frissen tört egész tojást használunk, tojásport és tojáslevet nem!