A frissen kisült zsemle illata pont olyan csábító, mintha a pékség előtt sétáltál volna el. Puha állaga rabul ejt majd.
*A magas keményítő tartalmú általános gluténmentes lisztekhez képest kb. 40%-kal csökkentett szénhidrát tartalmú termék.
Mit készíthetünk belőle?
Magasabb rost tartalma lassítja a szénhidrátok felszívódását. Az elkészített zsemlék fagyaszthatók is. Felengedni szobahőmérsékelten érdemes.
6 db ropogós héjú, belül puha, omlós zsemle alapanyaga, melyhez csak tojás, zsiradék és víz hozzáadása szükséges.
A csupán 2 db tojásnak köszönhetően a kisült zsemlének nincs tojás íze, így azoknak is kiváló végeredményt nyújt a keverék, akik a maglisztekkel készült sós pékárukban ezt nem kedvelik.
Kinek ajánljuk?
Jó szívvel ajánljuk azok számára, akik eddig idegenkedtek a paleos lisztekből készült kenyérpótlóktól, mert ezzel biztos a sikerélmény, mind a jól dolgozható nyers tészta, mind az elkészült zsemlét tekintve.
Pontosan mit tartalmaz a lisztkeverék?
Összetevők: tápióka keményítő, szezámliszt, bambuszrost liszt, sárga lenmagliszt, lenmagpehely, Éléskamra Foszfátmentes sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő), útifűmaghéj liszt, himalaya só
Allergén anyag lásd. vastagon szedve.
A keverékben a finomabb ízvilág elérése érdekében a szúrós ízű szódabikarbóna helyett a saját fejlesztésű Paleolit Éléskamra Foszfátmentes sütőport használjuk.
Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított termék.
Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes magyar kézműves lisztkeverék.
Nem tartalmaz továbbá konjac lisztet, kókuszlisztet és élesztőt.
Jó szívvel ajánljuk diétázóknak, paleolit életmód híveinek, azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de változatos reform táplálkozást.
ALAPRECEPT
Hozzávalók:
- 1 csomag Éléskamra Lágyan omlós császárzsemle szénhidrát csökkentett* lisztkeverék
- 2 db M-es tojás (kb. 110 g)
- 160 ml víz
- 10 ml friss citromlé
- 2 ek olvadt zsiradék
Elkészítési javaslat: 2 db M-es tojáshoz (kb. 110 g) keverj 160 ml vizet, 10 ml friss citromlevet és 2 ek. olvadt zsiradékot/olajat. A Császárzsemle liszttel keverd egyenletesre. 20 perc pihentetés után gyúrd át és szilikonos nyújtólapon, enyhén lisztezett felületen tenyereddel görgetve készíts 6 db zsemlét belőle (kb. 5-6 cm nagyságúakat). Keresztezve vágd be, majd sütőpapíron távolabb téve egymástól, süsd 200 fokon alsó-felső sütésen, kb. 30-35 percig. Kihűlve fogyasztandó. A sütéshez ne alkalmazz légkeverést.
TOVÁBBI KREATÍV RECEPTEKET EZEN A LINKEN TALÁLSZ! GYŰJTS INSPIRÁCIÓT A FELHASZNÁLÁSHOZ! CSÁSZÁRZSEMLE LISZT RECEPTEK
Csak természetesen előforduló cukrokat és rostokat tartalmaz.
Garantáltan gluténmentes műhelyben csomagolva.
Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült.
Száraz, hűvös helyen tartandó.