Mit készíthetünk belőle?
Mi magyarok mindent kirántunk. Életmódváltás idején se legyen ez másképp! Készíts egy finom szelet rántott húst!
*A magas keményítő tartalmú általános gluténmentes lisztekhez képest kb. 40%-kal csökkentett szénhidrát tartalmú termék.
A morzsa ropogósra sül, és mint egy burok, bent tartja az ízeket, zamatokat, a hús szaftos marad, nem szárad ki a sütés során. A megszokott zsemlemorzsánál világosabb színűre sül. Semleges ízű, igazán ropogós állagú panír.
Alkalmas zöldségek, sajtok panírozására is.
Kinek ajánljuk?
Ajánljuk azok számára, akik reform változatát keresik a hagyományos búzalisztes zsemlemorzsának és eddig nem találtak finom, élvezhető megoldást ennek helyettesítésére.
Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított termék.
Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes magyar kézműves lisztkeverék.
Nem tartalmaz továbbá konjac lisztet, kókuszlisztet és élesztőt.
Jó szívvel ajánljuk diétázóknak, cukorbetegeknek , inzulin rezisztenseknek, glutén érzékenyeknek, paleolit életmód híveinek, azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de változatos reform táplálkozást.
Pontosan mit tartalmaz a lisztkeverék?
MEGÚJULT ÖSSZETÉTEL, NINCS BENNE SZEZÁMLISZT ÉS TÁPIÓKA KEMÉNYÍTŐ.
Összetevők: cassava dara, hántolt mandula őrlemény, sárga lenmag liszt
Alaprecept:
Hozzávalók:
- Éléskamra Ropogós panírmorzsa szénhidrát csökkentett* lisztkeverék
- só, bors
- valamilyen paleo liszt ízlés szerint
- felvert tojás
Elkészítési javaslat:
a sózott, borsozott húst gluténmentes (paleo) lisztbe (pl. szezámliszt, mandulaliszt, tápióka liszt) forgatjuk, felvert tojásba mártjuk, majd megforgatjuk a ropogós panírmorzsában és zsiradékban készre sütjük (először pár perc alatt nagy fokozaton, majd mérsékelve). A hagyományos panírnál kicsit világosabbra sül. Apróbb, finomabb szemcséhez kávédarálón őröld le kicsit
Alkalmas fasírtok sűrítésére, májgombóchoz vagy galuska levesbetétnek is. Átlag 8 db húshoz.
TOJÁSMENTES ALAPRECEPT
Hozzávalók:
- Éléskamra Ropogós panírmorzsa szénhidrát csökkentett* lisztkeverék
- só, bors
- valamilyen paleo liszt ízlés szerint
- növényi tej
Elkészítési javaslat:
a sózott, borsozott húst gluténmentes lisztbe (pl. szezámliszt, mandulaliszt, tápióka liszt) forgatjuk, növényi tejbe mártjuk, majd megforgatjuk a ropogós panírmorzsában és zsiradékban készre sütjük (először pár perc alatt nagy fokozaton, majd mérsékelve). A hagyományos panírnál kicsit világosabbra sül. Apróbb, finomabb szemcséhez kávédarálón őröld le kicsit
Alkalmas fasírtok sűrítésére, májgombóchoz vagy galuska levesbetétnek is. Átlag 8 db húshoz.
További kreatív recepteket az alábbi linken találsz. Gyűjts inspirációt a felhasználásához!
ROPOGÓS PANÍRMORZSA RECEPTEK
Garantáltan gluténmentes műhelyben csomagolva. Csak természetesen előforduló cukrokat és rostokat tartalmaz.
Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült.
Száraz, hűvös helyen tartandó.
A recept kidolgozásában közreműködött: www.mojzeske.blogspot.hu