Mit készíthetünk belőle?
Élvezd az olasz pizza élményét a diétád alatt is. Megtévesztésig olyan, mint egy búzalisztből készült pizzatészta: ropogós szélű és olaszosan kelt tésztájú. Pakold rá a kedvenc feltéteidet és jöhet az ízrobbanás.
*A magas keményítő tartalmú általános gluténmentes lisztekhez képest kb. 30%-kal csökkentett szénhidrát tartalmú termék.
Egy nagy, 32 cm-es családi pizza elkészítéséhez elegendő paleos lisztkeverék, olasz ízekkel fűszerezve. Lágyan omlós, nem túl tömör tészta, amelyet az összeállítása után nem szükséges elősütni, azonnal rákerülhetnek az általunk leginkább kedvelt feltétek és mehet a forró sütőbe.
Válogatott, prémium alapanyagokból készült keverék, amelyek ízükben harmonizálnak egymással, így egy fehér tésztás, kellemesen semleges ízű pizzaalap állítható össze belőle.
A tészta elkészítéséhez csak nedves hozzávalók szükségesek, a tasak minden más szükséges alapanyagot tartalmaz.
Kinek ajánljuk?
Jó szívvel ajánljuk azok számára, akik eddig idegenkedtek a paleos lisztekből készült nyújtós tésztáktól, mert ezzel biztos a sikerélmény, mind a jól dolgozható nyers tészta, mind az elkészült süteményt tekintve.
Jó szívvel ajánljuk diétázóknak, cukorbetegkenek, izulin rezisztenseknek, glutén érzékenyeknek, paleolit életmód híveinek, azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de változatos reform táplálkozást.
Pontosan mit tartalmaz a lisztkeverék?
A keverékben a finomabb ízvilág elérése érdekében a szúrós ízű szódabikarbóna helyett a saját fejlesztésű Paleolit Éléskamra foszfátmentes sütőport használjuk.
Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított termék.
Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes magyar kézműves lisztkeverék.
Nem tartalmaz továbbá konjac lisztet, élesztőt.
Összetevők: tápióka keményítő, szezámliszt, bambuszrost liszt, útifűmaghéj liszt, Paleolit Éléskamra sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő), himalaya só.
Allergén anyag lásd. vastagon szedve.
Alaprecept:
Hozzávalók:
- 1 csomag Éléskamra Vékony tésztás olasz pizza szénhidrát csökkentett* lisztkeverék
- 2 db M-es tojás (110 g)
- 50 ml hideg víz
- 3 ek olvadt zsiradék
Elkészítéi javaslat: 2 db M-es tojáshoz (kb. 110 g) adj 50 ml hideg vizet és 3 ek. olvadt zsiradékot. Keverd el a pizza liszttel, majd hagyd sűrűsödni 20 percig. Lisztezett szilikonlapon gyúrd át és nyújtsd kb. 4 mm vastagra, lappal együtt tedd tepsibe, kend meg pizza krémmel, rakd rá a feltéteket és maximum fokozaton (alsó-felső) süsd készre (kb. 15 perc). A tésztát nem kell elősütni.
TOJÁSMENTES ALAPRECEPT:
Tojásmentes pizza
Hozzávalók 1 db 32 cm-es pizza tésztához:
- 1 csomag Éléskamra Vékony tésztás olasz pizza lisztkeverék (gluténmentes, paleo, szénhidrát csökkentett)
- ízlés szerint szárított (őrölt) oregánó
- 140 ml hideg víz
- 5 ek. olvadt zsiradék
Elkészítés: a tészta hozzávalót alaposan keverd össze, majd pihentesd 20 percig.
Szórásra használható lisztkeveréken gyúrd át a tésztát, majd nyújtsd ki.
Kend meg tetszés szerinti szósszal és lásd el feltétekkel:)
További kreatív recepteket az alábbi linken találsz. Gyűjts inspirációt a felhasználásához! VÉKONYTÉSZTÁS OLASZ PIZZA RECEPTEK
Csak természetesen előforduló cukrokat és rostokat tartalmaz.
Garantáltan gluténmentes műhelyben csomagolva.
Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült.
Száraz, hűvös helyen tartandó.