A natúr kendermagokat hideg sajtolás után lisztté őrlik, így más lisztekhez hasonlóan fölhasználható. A kendermagban nincs benne a kábító hatású delta-D-tetrahidro-kannabinol (THC), ugyanis az a növény virágos hajtásainak levelein elhelyezkedő mirigyekben található. Így a kendermag fogyasztásának semmilyen egészségkárosító vagy kábító hatása nincsen!
A kendermagliszt előnyös tulajdonságai:
- omega-6-ban és zsírban szegény, hozzájárul a szív- és érrendszer egészségéhez
- liszt finomságú
- magas a vitamin-, ásványianyag-, fehérjetartalma
- esszenciális aminosavakban gazdag
- magas rosttartalma segíti a bélműködést
Felhasználási javaslat: a kendermagliszt fogyasztható müzlikbe, turmixokba keverve, íze és állaga a darált mákhoz hasonlít. Kitünő alapanyaga különböző kenyereknek, édes és sós süteményeknek, és akár pizzatésztának is.